More than a toilet - 便所餐厅

Amikor Justie bizonygatta, hogy valami egészen döbbenetes dolgot talált a Tianzifangban, kissé szkeptikus voltam vele. Sejtelmesen csak annyit volt hajlandó elárulni: "annyira jó, hogy szar". Meghökkentő dolog a Tianzifangon belül? De hisz ott csak butikok és éttermek vannak. S pontosan ez minden szarság archimédeszi pontja. Nem ködösítek tovább, ez kérem a More than a toilet - több, mint egy wc étterem (便所餐厅).
Hallottam már a Taiwanon (Taipei 101) és Hong Kongban elterjedt étteremláncról, mely nemrégiben a szárazföldi Kínát is összepiszkította, hogy úgy mondjam. Egészen pontosan és magától értetődően Shanghait.

Ergo alapvetően egy mosdó dizájnnal rendelkező étteremről van szó, melyben a szarnak látszó tárgyak, mi több étkek igen meghatározó szerephez jutnak. Egy jóérzésű ember e sorokat olvasván bizonyára fintorogva állapítja meg magában, hogy ez a blogger is minden szarságot képes megenni Kínában. Nos, ez nem minden tekintetben állja meg a valóságot, ugyanis bárkinek érdemes lehet kipróbálni a helyet: többet fogunk röhögni, mint viszolyogni. Az étkezés és ürítés paradoxára építeni egy étterem jellegét totálisan abszurd, szándékosan polgárpukkasztó, meghökkentően beteg, mindazonáltal zseniálisan bátor. A végeredmény pedig egy nem mindennapi élmény, amit aligha fogunk elfelejteni.  
Fekáliaként felszolgált fergeteges finomságok? Frenetikus!
Igen, még a tényér is pisoir formájú. A fagyi pedig természetszerűleg széklet alakjában szem-szájnak ingere, mindemellett még finom is. Persze nem csak jégkrémet, de az ételek igen széles repertoárja közül válogathatunk, középkategóriás árakon.
 Első randira nem feltétlenül a legjobb terep, de a másodikra már igencsak ötletes dobásként hathat.
Ki is sminkelhetjük magunkat, miközben a pincérek a pszeudo-széklet tálalásával szarakodnak, vagy éppen szakrális áldozatot mutathatunk be a bejárattal szembeni óriás vécécsésze-istennek, nem beszélve a mókásabbnál mókásabb fotók gyártásáról, egy biztos: hidegen senkit nem fog hagyni ez a hely. Ergo ne tartóztassuk vissza magunkat, még a végén székrekedés lesz a vége. 
Hol még a párna is egy mosolygó szardarab alakjában manifesztálódik. Apropó, hogy mondanánk kínaiul, hogy csibész borsó?

Ultrakonzervatív beállítottságúaknak nem ajánlanám, de, mégis még nekik is - hiszen itt semmit sem szabad komolyan venni, máskülönben nagy szarban találnánk magunkat

Bon appetit! 

Cím: Tianzifang, Taikang út 274. nong/5, a Ruijin Er út közelében (田子坊泰康路274弄5号, 近瑞金二路)

Megközelítés: 9-es metró Dabuqiao (打浦桥) állomás, 1-es kijárat. 

Szubjektív érdekességi faktor: 5/5 

Megjegyzések

  1. Hát ez kész :)) A fagylajton kívül milyen kajákkal szolgálnak még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint egy hagyományos étteremben, frissensültek, saláták, hamburger, tésztafélék, etc. Ja, és a desszerteket leszámítva az ételek normális kivitelezésűek, ergo nem kell félni :)

      Törlés
  2. Azt hittem, nem lehet túltenni a koreai WC-múzeumon. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

A kínai írásjegyek